24.10.2012    PRÁVO & BYZNYS    str. 68   Servis/profesní oznámení
redakce    Soudnictví, vězeňství    
Sezona událostí právnické obce SE rozjíždí naplno: V PRAZE SE BUDE PŘEDNÁŠET O ÚSTAVNÍM PRÁVU, V KLATOVECH O PAVLU KRISTIÁNU KOLDÍNOVI A V POLSKU PROBĚHNE REGIONÁLNÍ KONGRES IBA .

Soud pro lidská práva

8. listopadu, Praha Česká advokátní komora ve spolupráci s Radou Evropy a Justiční akademií vás zvou na seminář pro advokáty, advokátní koncipienty, soudce a další zástupce a zaměstnance rezortu justice, který se uskuteční ve čtvrtek 8. listopadu 2012 v paláci Dunaj v Praze 1, Národní 10 (vchod z Voršilské ul. č. 14), od 9:00 do 17:00 hodin.

Název semináře: Procesní aspekty podání stížnosti k evropskému soudu pro lidská práva Program semináře: úvod do učebního programu HELP organizovaného Radou Evropy; administrativní požadavky při podání stížnosti k ESLP (článek 47 Jednacího řádu Soudu); požadavek vyčerpání právních prostředků nápravy a včasné podání stížnosti; řízení před ESLP týkající se pilotních rozsudků; kritérium „podstatné újmy utrpěné stěžovatelem“ (čl. 35 odst. 3 písm. b Úmluvy) a jeho interpretace ESLP; přínos výukového programu HELP pro české právníky a širší veřejnost Řečníci: Natacha De Roeck, oddělení justice a právní spolupráce Rady Evropy JUDr. Eva Hubálková, Ph. D., vedoucí česko-estonsko-ukrajinského oddělení ESLP JUDr. Mgr. Jiří Kmec, Ph. D.
zástupce vládního zmocněnce pro zastupování ČR před ESLP Mgr. David Strupek, advokát

Místo konání semináře
: palác Dunaj, Národní 10, Praha 1 Poplatek za seminář: zdarma Uzávěrka přihlášek: 1. listopadu 2012 (po tomto datu nás kontaktujte telefonicky) Pro advokátní koncipienty: seminář lze započítat namísto dvou volitelných seminářů.
Okamžik, prosím. Načítám data...