30.1.2013    PRÁVO & BYZNYS    str. 74   Servis / profesní oznámení
redakce    Soudnictví, vězeňství    
Leden a únor se nesou ve znamení bíle stopy i obnovené vzdělávací aktivity: konají se přednášky o správě obchodních společností (Olomouc), o oceňování podniků (Praha), nabízí se výuka angličtiny i stáž v Německu.

KRAKONOŠŮV POHÁR 2013

2. února, Bedřichov

Milí přátelé známé bílé stopy, přijměte jako každoročně pozvání ke sportovní a společenské kratochvíli na běžkách. Závod KRAKONOŠŮV POHÁR 2013 se koná v sobotu 2. února 2013 od 11.00 hodin.
Prezence závodníků na 8 km dlouhou trasu stopy BUĎ FIT (poblíž restaurace Myslivna) započne o 20 minut dříve, tj. od 10.40 hodin.
Vyhlášení výsledků bude tradičně po závodě v oblíbené a nedaleké restauraci Myslivna. Závod je určen pro členy ČAK, popř. jejich rodinné příslušníky. Ostatní závodníci jsou vítáni, nicméně se mohou zúčastnit pouze mimo soutěž.
Přihlásit se můžete vyplněním a odesláním přihlášky na: http://www.action-m.com/krakonosuvpohar/prihlaska_online_2013.html Přihlášku prosím odešlete nejpozději do 17. ledna 2013!
Startovné ve výši 200 Kč/ osoba uhraďte na účet 221442101/0100 Mileny Zeithamlové
u Komerční banky Praha 10, s použitím variabilního symbolu „202“.
Ubytování pro letošní ročník nabízí na páteční a sobotní noc 1. a 2. února 2013 VZ Bedřichov s rezervací do 4. ledna 2013.
Rezervace je možná buď vyplněním na přihlášce online, nebo zasláním e-mailu na: mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. s označením „Krakonošův pohár 2013“.
Kontakt: Milena Zeithamlová, agentura Action M, Vršovická 68 , 101 00 Praha 10, mobil 602 324951, tel. 267 312 333, fax 267 310 503, http://www.action-m.com

OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI

1. února, Olomouc

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, Centrum dalšího vzdělávání vás srdečně zve na odborný seminář Nová úprava obchodních společností a pravidla jejich správy.
Termín: 1. února 2013 Místo konání: Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Přednášející: doc. JUDr. Bohumil Havel, Ph. D., of counsel PRK Partners, hlavní zpracovatel návrhu zákona o obchodních korporacích, člen rekodifikační komise ministerstva spravedlnosti k novému občanskému zákoníku Cíl semináře: Cílem semináře je seznámit veřejnost s novou regulací obchodních společností a družstev a novým propojením obchodního a občanského práva. Seminář vyloží nejen podstatu obchodních společností a jejich druhy, ale zejména ukáže pravidla pro výkon funkce statutárního orgánu, ochranu minorit a ochranu věřitelů.
Obsah semináře: Pojem obchodní společnosti a jeho zařazení do občanského práva Smlouva o výkonu funkce Odměňování členů orgánů Péče řádného hospodáře Pravidlo podnikatelského úsudku Vyloučení z výkonu funkce Důsledky úpadku společnosti na její správu Postavení rizikového managementu Novinky v úpravě společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti Mnohost podílů Mnohost druhů podílů/akcie Cenné papíry vydávané společnostmi (kmenový list, akce atd.) Pravidla pro ochranu společnosti před poškozujícím jednáním managementu Cílová skupina: Seminář je určen pro advokáty, exekutory, notáře, podnikové právníky, management obch. společností a další zájemce o tuto problematiku.
Cena: 2050 Kč

ADVOKÁTNÍ STÁŽ V NĚMECKU

21. 5.-3. 7. 2013, Bon

Německá nadace pro mezinárodněprávní spolupráci (die Deutsche Stiftung für internationale rechtliche Zusammenarbeit e. V.) pořádá společně s Německou spolkovou advokátní komorou (Bundesrechtsanwaltskammer) a Německým advokátním spolkem (der Deutsche Anwaltverein) ve dnech 21. 5.
až 3. 7. 2013 stáž pro mladší advokáty/advokátky. Čechům je nabízeno 1 místo. Cílem projektu je získání, resp. prohloubení si základních znalostí o německém právu a seznámení se s chodem německých advokátních kanceláří.
Harmonogram stáže: 21. 5. 2013 – příjezd do Bonnu 22.–31. 5. 2013 – úvodní seminář v Bonnu (německé a evropské občanské a obchodní právo) 3.–28. 6. 2013 – odborná praxe v advokátní kanceláři (o umístění uchazeče rozhodne Nadace, kandidáti si však mohou sami navrhnout advokátní kancelář v Německu, která by je byla ochotna na praxi přijmout) 29. 6. – 2. 7. 2013 - závěrečný seminář – vyhodnocení 3. 7. 2013 – odjezd Pořadatelé zajišťují a hradí: - ubytování po dobu seminářů v Bonnu - jízdné z Bonnu do místa praxe a zpět - ubytování po dobu výkonu stáže - stipendium ve výši 550 € - pojištění pro případ nutných lékařských výloh.
Náklady na cestu do Bonnu a zpět si hradí účastníci sami.
Stáž je určena přednostně pro advokáty/advokátky, kteří již advokacii provozují. Hlásit se však mohou i advokátní koncipienti/koncipientky, kteří/které jsou v posledním ročníku své koncipientské praxe a splňují věkové a znalostní podmínky.
Tato stáž není určena advokátům/advokátkám či advokátním koncipientům/koncipientkám, kteří/které pracují pro německou advokátní kancelář (např. pobočku německé advokátní kanceláře v ČR).
Při výběru kandidátů budou upřednostněni ti, kdo ještě studijní nebo studijně pracovní stáž zaměřenou na získání znalostí německého práva neabsolvovali.
V případě vašeho zájmu o stáž zašlete strukturovaný životopis a stručný motivační dopis, vše v německém jazyce, poštou, e-mailem nebo faxem na odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory, Národní tř. 16, 110 00 Praha 1, k rukám paní Barbory Melíškové (e-mail: mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; fax 224 932 989). V životopise prosím uveďte i své aktuální kontaktní údaje, včetně telefonu, faxu a e-mailu.

Oceňování podniků

25. ledna, Praha

Justiční akademie si vás dovoluje pozvat na jednodenní vzdělávací akci zařazenou do Plánu vzdělávání Justiční akademie pro první pol. roku 2013: Oceňování podniku, zejména při squeeze-outs (Praha) 25. ledna 2013 budova Městského soudu, ul.
Hybernská 18, Praha, pracoviště Justiční akademie Vzdělávací akce zaměřená na oceňování majetku, především v případě oceňování podnikatelských aktiv. Náročné téma týkající se oceňování různých aktiv, zejména podniku a akcií, může často způsobovat problémy spočívající v určité závislosti soudu na znaleckém posudku.
Otázka oceňování je aktuální v různých oblastech, v souvislosti s fúzemi, vypořádáním SJM a dědictví, s náhradou škody, squeeze-out ale i např. pro spory o neúměrné zkrácení dle nového obč. zák. aj.
Samotná akce bude zaměřena jak na otázky ekonomického, tak i právního rázu. V rámci přednášky dojde i na komparaci dosavadní české judikatury s právní úpravou a judikaturou v Německu a USA.
Podrobný program semináře bude uveřejněn na internetových stránkách Justiční akademie http://www.justice.cz/ ja a na stránkách http://www.asja.
cz. Případné změny budou sdělovány prostřednictvím výše uvedených internetových stránek.
V souvislosti s optimální přípravou semináře vás žádáme, aby případné náměty a dotazy k dané problematice byly zaslány na adresu Justiční akademie nebo na e-mail mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Svěřenectví


29. ledna, Praha

Centrum právní komparatistiky Právnické fakulty UK vás zve na mezinárodní konferenci na téma svěřenectví v novém občanském zákoníku ve světle institutů trust, fiducie a Treuhand pořádanou PF UK v Praze pod záštitou Ministerstva spravedlnosti ČR ve spolupráci s Justiční akademií ČR, Českou advokátní komorou a Karlovarskými právnickými dny.
Nový občanský zákoník zavádí institut svěřenectví. Cílem této konference je poskytnout informace o podstatě a fungování tohoto institutu a analyzovat jeho základní strukturu a funkce ve srovnání s tradičními instituty známými zejména v západní Evropě, USA a Kanadě jako jsou trust, Treuhand či fiducie. Jednotlivé referáty se budou zabývat rozborem základních prvků těchto právních institutů a jejich společných problémů. Upozorní na jejich jejich silné a slabé stránky, fungování a souvislosti, jakož i následky aplikace a implementace úpravy svěřenství a svěřenského fondu v České republice.


Angličtina

únor–červen 2013, Praha

Česká advokátní komora pořádá pro advokáty, advokátní koncipienty a zaměstnance advokátů pololetní kurzy právnické angličtiny.
Lektorka: Mgr. Vladimíra Kvasničková, právnička a učitelka Místo konání: palác Dunaj, Národní 10 (vchod z Voršilské ul. 14) Rozsah výuky: 15 lekcí, 1x 90minut týdně, vždy v pondělí od 13.00 do 14.30 hod.
Kurz je vhodný pro zájemce s minimální jazykovou úrovní B1 podle Evropského referenčního rámce pro jazyky (intermediate / středně pokročilý), kteří dosáhli v testu nejméně 55 bodů a nemají žádnou nebo jen minimální zkušenost s právnickou angličtinou.
Termíny lekcí: 11.2., 18.2., 25.2., 4.3., 11.3., 25.3., 8.4., 15.4., 22.4., 6.5., 13.5., 27.5., 10.6., 17.6., 24.6. Cena za kurz: 3375 Kč
Okamžik, prosím. Načítám data...